Terug naar 1e SV Yde de Punt 2017-2018

verslagen

Yde de Punt thuis onderuit tegen Eenrum

Yde de Punt verloor zondag in eigen huis met 1-4 van Eenrum. Een uitslag die volgens trainer Willem Dontje aan de hoge kant was.

In de eerste helft kregen beide ploegen wel wat kansjes op een treffer maar zag het er toch naar uit dat er met een 0-0 stand de kleedkamer opgezocht zou worden. Maar op slag van rust kwamen de gasten toch nog op een 0-2 voorsprong. Direct na de rust zorgde Jesse Koops er voor dat de spanning weer in de wedstrijd terugkeerde door in de 50e minuut de 1-2 op het scorebord te schieten. Een paar minuten later had het vervolgens 2-2 kunnen staan maar helaas voor de thuisploeg schoot Rick Smit de bal op de paal in plaats van in het door de goalie van Eenrum verlaten doel. Gedurende de tweede helft begon de ploeg van Willem Dontje wat meer vermoeid te raken en dat zorgde er voor dat Eenrum zijn voorsprong kon uitbreiden naar 1-4. In de slotfase moest de thuisploeg ook nog eens met een man minder verder toen Jeroen Wekema met direct rood werd bestraft na een, volgens de arbiter, elleboogstoot richting Eenrumer Roy Kamps. Dat zorgde er vervolgens voor dat Yde niet meer bij machte was om nog verandering in de stand te brengen zodat het een volgens teamleidster Anita Koerts een wat geflatteerde nederlaag werd. ,,Eenrum was wel beter maar wij hadden op de stand van 1-2 pech toen Rick Smit op de paal schoot.”
——————————————————————————————————————
Jammerlijke nederlaag Yde de Punt

Yde de Punt heeft zich zondagmiddag duidelijk tekort gedaan. In en tegen Froombosch werd het een 4-3 nederlaag voor de ploeg uit Yde en wat volgens trainer Willem Dontje niet nodig was geweest.

Binnen vijf minuten liep Yde de Punt in Froombosch al achter de feiten aan. Toen stond het namelijk al 2-0 voor de thuisploeg en konden de gasten in de achtervolging. Een succesvolle achtervolging want treffers van eerst Rick Smit en later twee keer een goal van Jesse Koops zorgden dat Yde de Punt met een 3-2 voorsprong de kleedkamer in ging. Na de pauze leek er dan ook weinig aan de hand voor de gasten tot het moment dat Mark Koops met een rode kaart werd weggestuurd. Met een man meer kwam Froombosch wat meer in de wedstrijd waarbij het zelfs nog twee keer wist te scoren. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat Yde de Punt met een 4-3 nederlaag huiswaarts werd gestuurd waardoor Willem Dontje na afloop van een jammerlijke nederlaag sprak. ,, We voetbalden prima maar we maakten onze kansen niet af. En na de rode kaart van Mark Koops ging het helemaal mis en kon Froombosch er ook nog eens met de winst vandoor gaan.”
——————————————————————————————————————
Yde de Punt haalt uit tegen Woltersum.

Yde de Punt haalde in zijn eerste wedstrijd van het seizoen direct flink uit. In eigen huis werd Woltersum namelijk op een stevige 6-0 nederlaag getrakteerd.

De laatste twee seizoenen stonden voor Yde de Punt vooral in het teken van ‘kommer en kwel’. Met de komst van trainer Willem Dontje is er echter sprake van een nieuw elan en wat zich direct vertaalde in een prima wedstrijd tegen Woltersum. De thuisploeg moest echter tot aan de 29e minuut wachten voordat er voor de eerste keer gescoord werd. Jesse Koops was degene die de felicitaties van zijn teamgenoten in ontvangst mocht nemen. Nog voor de pauze wisten de gasten vervolgens nog twee keer te scoren. In de 43e minuut schoot Mark Koops de 2-0 op het scorebord en twee minuten later bracht Stefan Koops de stand op 3-0. Na de pauze veranderde er niets aan het spelbeeld. Yde de Punt bleef duidelijk de bovenliggende partij tegen een Woltersum dat zich ook in de tweede helft geen raad wist met de aanvalsdrang van de thuisclub. Een thuisclub die in de 49e minuut door Gert Hoekstra op 4-0 kwam. Toen Rick Smit er vervolgens in de 60e minuut 5-0 van wist te maken werd helemaal duidelijk dat Woltersum met een stevige nederlaag huiswaarts zou keren. Een nederlaag die het uiteindelijk werd met de cijfers: 6-0 omdat Mark Koops in de slotfase zijn tweede treffer van de middag scoorde. Een eindstand waar Willem Dontje heel tevreden mee was maar weigerde om daar direct euforisch over te doen. ,,We hebben bij vlagen prima veldspel laten zien maar we moeten wel met beide benen op de grond blijven staan. Want een zwaluw maakt nog geen zomer.”

Yde de Punt haalde in zijn eerste wedstrijd van het seizoen direct flink uit