Spelregelbewijs voor B junioren

KNVB Spelregelbewijs verplicht voor jeugdspelers.

Met ingang van het seizoen 2014/2015 zijn tweedejaars B-junioren verplicht het spelregelbewijs te halen. De invoering van het spelregelbewijs is één van de maatregelen uit het actieplan “Tegen geweld, voor sportiviteit”.

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels er ook nog eens voor zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

Via de website Voetbalmasterz kunnen tweedejaars B-junioren met ingang van het seizoen 2014/2015 het officiële KNVB Spelregelbewijs halen. In september 2014 ontvangen jullie via de vereniging een inlogcode voor het maken van de eindtoets. De tweedejaars B-junioren moeten de eindtoets voor 1 januari 2015 gehaald hebben, de speler mag de eindtoets drie maal maken. Lukt het niet om de eindtoets voor 1 januari 2015 te halen dan zal door Sv Yde de punt samen met de speler worden bekeken hoe alsnog voor het einde van het seizoen 2014/2015 het spelregelbewijs te halen.

Voor de KNVB én dus ook voor Sv Yde de punt is deze maatregel een serieuze zaak. Dat blijkt wel uit de aankondiging dat tweedejaars B-junioren in het nieuwe seizoen (als eerste jaars A-junior in het seizoen 2015-2016) NIET kunnen voetballen, als zij het spelregelbewijs aan het eind van het seizoen NIET hebben gehaald.

De website Voetbalmasterz is al beschikbaar. Hier vinden jullie alle informatie over het Spelregelbewijs, ook uitleg van de spelregels en een groot aantal leuke oefentoetsen per spelsituatie. Iedereen kan hier gaan oefenen, want voor dat je het weet moet ook jij het KNVB Spelregelbewijs gaan halen.

8587total visits,2visits today